Bocanci de protecție DAMASK S3 SRC / VM Footwear / Bocanci de protecție și ghete de lucru
Pantofi de protecție FIJI S3 SRC ESD / Giasco / Pantofi de protecție, outdoor și de lucru
Bocanci de protecție BALI S3 SRC ESD / Giasco / Bocanci de protecție și ghete de lucru
Bocanci de protecție K2 S3 CI SRC / Giasco / Bocanci de protecție și ghete de lucru
Pantofi de protecție ANETO S3 SRC / Giasco / Pantofi de protecție, outdoor și de lucru
Bocanci de protecție TRIVOR S3 SRC / Giasco / Bocanci de protecție și ghete de lucru
Pantofi de protecție BURAN S3 SRC / Giasco / Pantofi de protecție, outdoor și de lucru
Bocanci de protecție CIENZO S3 SRC / Giasco / Bocanci de protecție și ghete de lucru
Bocanci de protecție UMAG S3 SR / VM Footwear / Bocanci de protecție și ghete de lucru
Pantofi de protecție ASTANA S3 SRC / VM Footwear / Pantofi de protecție, outdoor și de lucru
Pantofi de protecție FOX S3 SRC ESD / Giasco / Încălțaminte ESD și antistatică

Încălțămintea de protecție este esențială pentru a proteja picioarele împotriva riscurilor la locul de muncă sau în alte medii periculoase. Sunt diferite tipuri de încălțăminte în funcție de protecția oferită, cu protecție pentru degete, protecție contra frigului sau a lichidelor, protecșie la alunecare, protecție anti-perforare, protecție împotriva șocurilor, etc. În general, există cinci niveluri diferite de protecție, identificate prin codurile S1, S1P, S2, S3, S4 și S5.

S1: Încălțăminte cu protecție pentru degete. Aceasta este o încălțăminte de bază, care oferă protecție împotriva compresiei de la căderi sau impacturi ușoare. Acest tip de încălțăminte nu are protecție împotriva perforării sau a contactului cu produselor chimice.

S1P: Încălțăminte cu protecție pentru degete și anti-perforare. În plus față de protecția pentru degete, încălțămintea S1P are o talpă anti-perforare, care protejează piciorul de obiecte ascuțite sau perforante, cum ar fi cuie, sârme sau sticlă.

S2: Încălțăminte de siguranță cu protecție pentru degete, rezistență la apă și absorbție a șocurilor. În plus față de protecția pentru degete, încălțămintea S2 are o suprafață rezistentă la apă și o capacitate de absorbție a șocurilor, care oferă protecție împotriva impactelor.

S3: Încălțăminte de siguranță cu protecție pentru degete, anti-perforare, rezistență la apă și absorbție a șocurilor. Aceasta este o încălțăminte completă, care oferă toate caracteristicile din S1P și S2, dar are, de asemenea, o talpă anti-perforare.

S4 și S5: Încălțăminte de siguranță cu protecție pentru degete, rezistență la apă și absorbție a șocurilor. Aceste două niveluri sunt similare cu S2, dar au o suprafață complet impermeabilă și nu necesită nicio ventilație. S5 are, de asemenea, o talpă anti-perforare, precum S3.

Este important să alegeți nivelul potrivit de protecție în funcție de riscurile specifice de la locul de muncă sau de activitățile desfășurate. Încălțămintea de siguranță trebuie să fie confortabilă și să se potrivească corect, pentru a maximiza eficacitatea și confortul.